.

.

New
[Јужен Поглед На Неколку Сали На Колеџот Харвард]

[Јужен Поглед На Неколку Сали На Колеџот Харвард]

DEN 3.33

Тековен
Во продавницата

Гравирање, од Вилијам Б Анин (1791?-1839) и Џорџ Гирдлер Смит (1795-1878) по фишер. Доказ пред писма. На хартија воден печат Џ. "Прекрасно избалансираниот поглед на фишер прикажува, од лево кон десно, Масачусетс, Харвард, Холис, Стоутон, холворти и Универзитетски сали . Уметникот го извел својот цртеж од мала височина од балконот на домот на претседателот, според буквите дозволувајќи му да добие чувство за внатрешноста на плоштадот формиран од зградите. Во преден план, тој ја врами сликата со омекнувачките карактеристики на фолијираните дрвја и ги постави студиските згради на платно на небото" (Дик). Објавени заедно Со Поглед На Североисток, парот беа продадени за 4 долари, според огласот за претплата во изданието Од 15 август 1821 година на Дневниот Огласувач во Бостон. Восхитувачки врежани Од Анин и Смит, меѓу највештите гравури кои работеле во бостон во тоа време, погледот На фишер се состои меѓу најраните што го прикажуваат сегашниот Двор на Харвард. Сегашниот пример е доказ пред буквите и пред завршувањето на дрвјата во преден план или небото.

Останатите карактеристики

Обновено

Слични понуди